Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje čteníčko

Knihy, které jsem k této tématice přečetla: pro někoho může být inspirací

ve fotoalbu Pošli ji dál - myšlenku z knihy jsou myšlenky z některých knih, co mě zaujaly a chtěla jsem se s nimi podělit.. (je i fb stránka Pošli ji dál)

img_20171021_173154.jpg

2016

 

Tajemství jednoduché cesty - Mabel Katz * Úžasná knížka, která mě sblížila s metodou ho´oponopono a začala měnit můj pohled na svět... Je to zvláštní, ale dokonale to funguje, kdo zná, může jen souhlasit.

 

Tajemství ryzí cesty, jak žít - Mabel Katz * Druhá úžasná knížka od Mabel Katz plná pozitivích myšlenek.

 

Láska, vztahy a přátelství - D. M. Ruiz * Láska je všude a s láskou se nám otvírají dveře.

 

Miluj svůj život - L. L. Hay * Kniha o tom, jak se mít rády a jak si věřit.

 

Čtyři dohody - D. M. Ruiz * Nádherná kniha, po její přečtení jsem si ji stáhnula jako mp3, kde mluví Dušek a tím má úžasnou duši.

 

2017

 

Učebnice sebelásky- L. Kolaříková * Název hodně vypovídá o čem kniha je...

 

250 zákonů lásky - P. Casanova * Kniha je takové shrnutí, četla jsem ji vždy po kapitolách, mezi tím jsem četla i jinou knihu.. při pohledu zpětně vím, kde byl "zakopaný pes"

 

Tajný život stromů - P. Wohlleben * Jedním slovem - úžasná knížka. SRDCOVKA

 

Zastaveno - M. Čagánek * Tato kniha mě překvapila, je psaná jiným stylem, než jsem doposud četla... ale hned si mě získala... moc se mi líbila...

 

Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život - Tomáš Kosačík * Kniha je celkem čtivá, uvítala bych ale více příběhů z osobního života.. Spíše mi to připadalo jako takové to shrnutí několika knížek v jednu (např. něco od P. Casanovy, L. L. Hay, D. M. Ruiz, M. Katz..)..

 

Elvíra - D. Kludská * Nějak jsem klikla na stránky Kludské a koukala, že mezi knížkami o věštění má i román... tak jsem si jej objednala a s obavami se do něj začetla... Musím říct, že po pár stránkách mě příběh strhl, moc se mi líbil..

 

Příběhy víly Březinky - Lenka Vydrová * Moc pěkný příběh víly a dětí, který učí i lásce k přírodě...

 

2018

 

Dívka s havraními křídly - T. Kramerová * Nádherná kniha, ke které se budu vracet častěji. Věřím, že kontakt s duchovnem má v sobě každé malé dítě, jen časem se bohužel většině změní žebříček hodnot a přestanou poslouchat svou duši.. Dokud nepotkají někoho, kdo je opět "nakopne" tím správným směrem ;)

 

Posloucháte svoje tělo? aneb Na slovíčko s nemocí – Jaroslava Šrámková * Kdo věří, že na každý zdravotní problém je lék v nás samotných, stačí jen přijít na to, čím si ten daný problém způsobujeme a mít odvahu s tím něco udělat..

 

Myslím, tedy jsem! - L. L. Hay * Úžasná knížka pro naše nejmenší.

 

Magicky ženská - M. Měřínská * Našla jsem si v knize pár myšlenek určených přímo mě na míru.. V knize se píše hlavně o tom, že se člověk má mít rád a od tohoto základu se odvíjí další a další věci... Pro mě nic nového, ale je to pěkně napsaná oddechovka.

 

RESTART - Jakmile stisknete tlačítko, není už cesta zpátky... - Jaroslava Šrámková * Je to deníček ženy, pro kterou byl odrazovým můstkem rozvod.. čekala jsem, od jejího příběhu mnohem víc.. Čekala jsem, že když je to RESTART, tak to bude pozitivní, naopak je spíše kniha plná smutku... Přitom její články na internetu čtu ráda.

 

Malá - M. Čagánek * Úžasný příběh malého děvčátka Blanky plný citů.. Ráda se k němu budu vracet.. Je to SRDCOVKA, co umí pohladit..

 

Volba - Klíčový okamžik - J. Trpiš * Knihu jsem přečetla téměř jedním dechem a nemohla jsem od ní odtrhnout zrak... Věřím v tyto věci, že vše je jen o našich myšlenkách a hodně věcí ovlivňujeme tím, jaký na ně máme pohled. Ráda si za čas knihu zase přečtu a věřím, že ne jen jednou..

 

Alchymista - P. Coelho * Jednoduchá čtivá knížečka plná zamyšlení.. Člověk musí číst příběh srdcem, ne rozumem..

 

Svět bez hranic - J. Vitale * Další knížečka o ho´oponopono

 

Jak přelstít ďábla - N. Hill * Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla... Je na ni potřeba klid.. Je v ní plno pravdivých věci, co člověk dělá opakovaně špatně. Dělala jsem si spoustu výpisků nádherných mouder. 

 

Děvčátko Momo a ukradený čas - M. Ende * Když jsem obdivovala nádherné obrazy královny pastelky Marie Brožové, psala tam o této knížce. Ze zvědavosti jsem si ji koupila a jsem nadšená! Nevím, zda je vhodná přímo pro čtenáře osmi let, ale věřím tomu, že starší děti by už pochopily pointu tohoto krásného příběhu. Je smutné, že je mnoho dětí (i dospělých), co neumí využít svůj čas, nemají fantazii a věčně brblají, jak se nudí anebo nemají na nic čas..

 

Příběhy obyčejného uzdravení - J. Hnízdil * Až na maličká písmenka nemám knize co vytknout.. Odnesla jsem si z ní mnoho věcí, jen jak se píše v knize, chce to vše převést do života, což člověk potřebuje někdy správně nakopnout nebo ujistit, že má jít tou "jinou" cestou

 

Bytosti přírody - Margot Ruis * Čekala jsem od knihy mnohem víc. Autorka krásně popisuje postavy i jak žijí. Bohužel díky nám a našemu postoji k přírodě tyto bytosti mizí.. I přesto mi stále něco v příběhu chybělo.

 

Přejte si jednoduše, ale úspěšně! - P. Franckh * Je úžasné si přát a je pravda, že pokud člověk danému přání zrovna nevěří, nesplní se.. Pokud ano, dějí se zázraky ;)


A přesto říci životu ano - V. E. Frankl * V knize je hodně silných myšlenek, nad kterými člověk přemýšlí během čtení i po dočtení knihy. Jak některý člověk věří, že se tam odtud dostane a představuje si, co pak bude dělat (je to pro něho taková hnací síla žít dál) a někteří to vzdají a někteří se smíří se svým osudem a vidí v něm i mnohem víc.. Např. tento kratičký příběh ženy: Tato mladá žena věděla, že bude muset v nejbližších dnech umřít. Když jsem s ní mluvil, byla přesto veselá: "Jsem svému osudu vděčná za to, že mne tak tvrdě zasáhl," řekla mi doslovně, "neboť ve svém dřívějším maloměšťáckém životě jsem byla příliš zhýčkaná a své spirituální ambice jsem nebrala dosti vážně."

 

Továrna na sny - A. Songe * Knihu jsem si koupila hned jak poprvý vyšla a ležela mi stále v knihovně.. Odkládala jsem ji kvůli minipísmenkům. Nakonec jsem se k ní dokopala a jsem nadšená. Je ve formě deníku a krásně čtivá. Čiší z ní hodně pozitiva, ikdyž Anie zrovinka neměla super dny, skvěle pobavila.

 

Dvanáct srdcí - P. Casanova * Kniha plná krásných mouder. Mezi každým příběhem jednoho srdce jsem si dala pauzu cca půl dne a proložila ho knihou jiného žánru. Dělala jsem to tak i u autorovy první knihy, příběh se mi pak líp vstřebá.. ;)

 

Jak si správně přát - P. Franckh * Věřím v sílu myšlenek a správného přání ;) a vím také jaké to je, když si člověk přeje zrovinka špatně.. Krásná kniha ;)

 

Plyšový Buddha - M. Čagánek * Kniha plná nádherných myšlenek, nad kterými se člověk musí zamyslet chtě nechtě.. Zajímavý příběh chlapce, který si prošel "vším možným" a přesto si zachoval svou nezákeřnou dětskou dušičku.

 

Léčení s Anděly - D. Virtue * Každý z nás má svého anděla strážného, který nám pomáhá a je krásné, že můžeme komunikovat i s andělem toho druhého, když ho chceme poprosit o pomoc...

 

Dalajlamova kočka - D. Michie * Zajímavý pohled na svět očima kočky. Takový pěkný pohádkový příběh plný mouder ;)

 

Na houpačce s Mariánem a Luciánem - A. V. Sluková * Nádherná knížka o andílcích, kteří nás provádí životem.. V příběhu se malá Julinka setká díky své Andělce s třemi dušičkami, které jsou blízké jejímu srdíčku a pochopí, "život mezi nebem a zemí". Knížka je plná krásných obrázků.. Doporučuji ji nejen dětem ;)

 

Svět bez stížností - W. Bowen * Kniha je skvělá, plná mouder a úžasných silných příběhů.. Stále myslím na ten s tím troubením "Jsi-li šťastný, zatrub.".. Člověk si myslí, jak je to jednoduché, nestěžovat si, ale pak potká kamaráda, který chrlí ze sebe stížnosti a může si hned vyměnit náramek z jedné ruky na druhou..

 

Slyšíš, jak mluví stromy? - P. Wohlleben * Miluji jeho knihy a jsem nadšená, že napsal knihu i pro ty nejmenší čtenáře, kde se děti nenásilnou formou doví mnoho zajímavého... Kniha mě velice bavila! ;)

 

Rozpusť vlasy, otevři bránu - A. Šochová * Mě se příběh líbil, taková pěkná zajímavá pohádka o "čarodějnicích" ;)

 

Příběhy o přáních pro potěchu duše - P. Franckh * Krásné motivační příběhy opravdu pro potěchu duše ;)

 

2019

 

Vysoká škola pozitivního myšlení - M. Elšíková * Knížka, která se četla moc hezky a dala mi nad sebou se zamyslet, kolik zbytečností mám ve svých věcech i v myšlenkách.. Škoda, že nemá víc stránek..

 

Vagina. Nová perspektiva - N. Wolf * Vůbec jsem netušila, co od knihy očekávat. A musím říct, že mě mile překvapila. Hodně věcí mi do sebe krásně zapadalo. Je pravda, že vysazením antikoncepce žena vnímá úplně jinak, že když ji muž ublíží a přehlíží, tak její tělo se k němu uzavře.. Škoda, že tantru si spousta nezasvěcených lidí spojuje jen se sexem.. Tuhle knihu by si měla podle mne přečíst každá žena, alespoň by nenechala na sobě páchat tolik zla a měla by se víc ráda ;)

 

Ami, chlapec z hvězd - E. Barrios * Nádherný příběh.. Kdo nevěří v duchovno a esoteriku, stěží pochopí. Knížku jsem si zamilovala a hned se pouštím do dalšího dílu :)

 

Vztahy bez stížností - W. Bowen * Vše začíná našemi myšlenkami, co máme o druhých, ale i co si myslíme o sobě.. Málokdo si uvědomuje své myšlenky, které mu proudí v hlavě a ovlivňují celý jeho život.. Chce to zakázat si ty negativní, to můžeme ovlivnit ;)

 

Ami se vrací - E. Barrios * I druhý díl byl skvělý, ukazuje úžasný pohled na život i celý vesmír, věřím, že klidně tak nějak to může být. V knize jsou úžasné myšlenky :)

 

Ami 3 - vnitřní civilizace - E. Barrios * Celá série se mi líbila. Tento třetí díl je více taková pohádka, ale to mu vůbec neubírá na jeho kouzlu, naopak.. A je tam i spousta věcí, nad kterými se člověk zamýšlí.. Kdo ví, jak to vše mimo naši planetu opravdu je ;)

 

Muž, který chtěl být šťastný - L. Gounelle * Příběh muže, který hledal sám sebe.

 

Deník člověka - N. Vrba * Tyto texty jsou výsledkem nekonečných diskuzí, mnoha let četby, pátrání, zvědavosti, bádání a prožívání. Kniha je výsledkem celé řady inspirací..

 

Vyhrála jsem DEPRESI - M. Chomátová * Netušila jsem, že existuje tolik matek, co má deprese.. Příběh Martiny se čte moc pěkně, jsem ráda, že kniha není depresivní, z toho jsem měla docela strach.. na konci je i pár příběhů jiných žen.

 

Malá duše a Slunce - N. D. Walsch * Nádherný příběh dušičky, který jsem přečetla během chvilky.

 

Co nám tělo říká - aneb Po stopách nemocí - M. * Četla jsem rozšířené vydání, které je trojnásobně širší než první vydání. Musím říct, že dost věcí tedy sedí nejen na mě, ale i na okolí. Přiznávám, že u některých pasáží moje ego hudrovalo, ale tím pádem vím, co je potřeba nejvíce změnit.. Dělala jsem si hodně poznámky a knihu doporučuji těm, co jsou na to připraveni.. ;) A jinak, komu vadí, zmiňovaný Bůh, tak ať ho nahradí slůvkem Vesmír (byla rada v knize o andělech, název už bohužel nevím)

 

Sára – Kniha první, druhá i třetí - E. Hicks * Celá série se pro mě stala srdcovkou. Úžasná dětská knížka určená nejen pro děti. Krásně nenásilně rozvíjí dětskou psychiku a pozitivní myšlení. Zamilují si ji i ti starší.

 

Svatý GRÁL je v každém z nás - M. Mráčková * Zajímavý příběh ženy, která v sobě otevřela dar vnímání Boha, Ježíše a panenky Marie a rozmlouvá s nimi. Něco úplně jiného, než jsem zatím četla. Zjistila jsem, že si ji budu muset přečíst ještě za nějaký čas, až budu více připravená.. Spousta myšlenek je zajímavých.

 

Autobiografické spisy /Dějiny duše - Thérèse de Lisieux * Zajímal mě život tak mladé dívenky, která už od malicka si určila svou cestu. Jen mi dost vadilo, jak si zvolila utrpení a vyhledávala ho téměř ve všem. Přitom je nám bližší ten, kdo se snaží najít ve všem to pozitivní..

 

Léčebný kód - A. Loyd * Tato kniha ke mě přišla v pravou chvíli. Něco o osobním a duchovním rozvoji už mám načteno. Jak píše autor, kdo chce, ať skočí rovnou na konec knihy, já se chtěla dovědět víc, tak jsem nepřeskakovala. Kniha se četla poměrně rychle a je hodně kladen důraz na to věřit. Kódy jsem na sobě vyzkoušela a až jsem se lekla, jak se mi otevřelo pár vzpomínek z dětství, co mi mamka potvrdila, že se opravdu staly. Tato kniha patří mezi poklady.

 

Světlonoška - T. Theimerová * Je mi hodně blízká tato tématika a kniha je napsaná krásně čtivě a hlavně pozitivně.

 

Vězení jako dar - R. Nekudová * Mě se kniha líbila. Chápu autorku, že se to snažila ve vězení nějak překousat, ani si nechci představit, že bych byla v její kůži. Takto naivně se tam může dostat spousta žen.. Věřím i tomu, že po době 21 dní, kdy si zvykáme na nové věci, se začala přizpůsobovat režimu ve vězení. Měla štěstí, že si uměla dělat vizualizace, které pomáhají a mohla tak ze sebe setřásat negativitu..

 

Nejvyšší princip – Cesta od strachu k lásce – A. Loyd * Léčebny kód a tato kniha je zatím úplně o něčem jiným, co jsem doposud četla (jako např. techniky správně si přát, ho'oponopono, vizualizace, MH). Píše se v nich i o kvantové fyzice, jejíž princip je v knize krásně vysvětlen. Kdo věří, tak cvičení, kódy, které jsou zaměřené na problémy (v první knize spíše na zdravotní problémy) a technika obrazovky opravdu fungují a to je super.

 

Malá encyklopedie charakterových vlastností aneb jak poznat člověka na první pohled – J. B. Delacour * Některá témata mě oslovila, některá byla pro mě méně zajímavá. ...Všichni jsme vnitřně rozpolceni. Máme dvě poloviny těla, dvě hemisféry, dvě poloviny obličeje, které se od sebe liší, jak nám prozradí pohled do zrcadla nebo zkoumání fotografie. Z anatomie a fyziologie víme, že člověk je ve svém celku ovládán mozkem "křížově". Pravá polovina mozku řídí levou polovinu našeho těla. Levá polovina mozku vede, ovlivňuje a řídí pravou polovinu těla. Jestliže však jsou poloviny obličeje rozdílné a mezi oběma polovinami mozku a oběma polovinami těla probíhá stálý boj, pak tento boj tvoří náš charakter a ve svém výsledku i naše chování vůči nám samotným i vůči našemu okolí...

 

Karmická sinusoida - Z deníku regresní terapeutky - Ester Davidová * Úžasná kniha. Zajímá mě tato tematika a příběhy lidí, jak se vše prolíná se vším, jak odpuštěním a pochopením se změní spousty věcí..

 

Zázračný úklid – Pořádek jednou provždy – Marie Kondo * Knihu jsem si přečetla hlavně ze zvědavosti a byla jsem překvapená, jak se někdo dokáže tak rozepsat o úklidu. Zaujalo mě skládání oblečení ne do kupiček, ale zcela jiné ukládání.. Je pravda, že věci už od středu komínků nevyndávám.. (Když má člověk bordel kolem sebe, má ho i v sobě.)

 

2020

 

Ženy, které běhaly s vlky - Clarissa Pinkola Estés * Kniha, která se nedá číst najednou. Musela jsem ji prokládat jednodušší četbou. Do této knihy musí čtenář "dospět". Obsahuje spoustu zajímavých myšlenek a rad pro ženy a dívky.. Ale prý ji čtou i muži.

 

Kiliánovo tajemství – Ester Davidová * Když pominu pár chyb v knize a zaměřím se jen na příběh, tak musím říct, že je nádherný plný kouzelný atmosféry a pozitivní energie. Pojednává o chlapci z jiné planety, který je poslán k nám na Zem, aby pomohl šířit radost a uzdravení.

 

Vesmírná sinusoida - Okno do mé duše – Ester Davidová * Moc zajímavé příběhy lidí i osobní příběh Ester.

 

Vztahová sinusoida – Příběh pro Jasmínku - Estrer Davidová * Příběh Ester, který si prožívá také mnoho dalších žen, které v sobě potřebují najít tu sílu, aby odešly ze vztahu, který je ničí. Pak je to také o tom odpuštění, aby se mohli v životě posunout dál..

 

Cyklická žena aneb Jak využívat svůj lunární cyklus k dosažení úspěchu a naplnění - Miranda Gray * Zajímavý, předtím mě nenapadlo, že moje únava nebo moje touha tvořit může nějak souviset s menstruačním cyklem. Jsem ráda, že si mě tato kniha našla anebo je ji..? :)

 

Děti nového věku – Jana Štrausová * Nádherné příběhy dětí, co si pamatují své minulé životy, u některých jsem měla až husinu..
*Děti jdou přímo do srdce, vidí pod povrch situací. Cítí, kde člověk není v souladu sám se sebou a kde je problém, který je třeba řešit. Přesně vědí, kde je třeba něco změnit.
Dítě ztělesňuje to, co žijí rodiče, tedy i stres, napětí nebo oslabenou imunitu. Cokoliv se nám na chování našich dětí nelíbí, je to naše. Je to naše nastavené zrcadlo. Je to poselství pro nás. Naše děti jsou proto jedněmi z našich největších učitelů - a ne naopak, jak si mnozí často myslí.
Nemocí nebo emocí nám ukazují, kde my sami máme problém. Každá nemoc dítěte je informace pro nás, o nás.

 

Na nule - J. Vitale * Tato kniha se mi líbila více jak Svět bez hranic. Metodu Ho'oponopono znám už několik let a úžasně funguje. *Mým úkolem je se čistit. Když se čistím, čistí se i svět, protože já jsem svět. Všechno, co je mimo MĚ, je projekce a iluze. *Problémy jsou JENOM přehrávané vzpomínky z minulosti, které mi dávají ještě jednu příležitost podívat se na ně očima Lásky a jednat na základě Inspirace. * Jestliže mám s nějakým člověkem problém, znamená to, že se mi vybavila VZPOMÍNKA, a já REAGUJI na tuto vzpomínku. Dotyčného člověka se to NETÝKÁ.

 

Tak trochu lesana – Veronika Hotová Roncová * Mám moc ráda knihy s touto tématikou.. Kniha se skvěle četla, jen škoda, že nemá víc stránek a konec byl takový "narychlo", ale i tak má své kouzlo. *Z hlediska vesmirné rovnováhy bychom měli být šťastní i sami," usměje se Daniel. Neměli bychom se k nikomu cítit připoutaní. Úplně oukej je, kdyz jsme s někým, bez koho bychom se klidně obešli, ale víme, že s ním je to ještě zajímavější. Že s ním nejsme proto, že bychom se bez něj neobešli.

 

ALEX Setkání světů - Daniel Hrňa * Úžasný příběh Daniela. Málokdo je na takové úrovni, že dokáže myslet srdcem - láskou. Jako lidstvo se máme ještě hodně co učit.. *„Danieli, neříkej mi už vůbec nic, odpovím ti. Žádné "Já" nemá dopředu dané, kam má dojít. Neexistuje určená cesta. Cestu si vždy volíš sám, podle své volby. Osud tedy není. Popíralo by to princip poznání, nemyslíš? Danieli, své poznání, a to, jak s ním naložit, si voliš pouze sám. A taky si sám za sebe zodpovědný. Ten, kdo ještě nepochopil, a neumí přijmout svou zodpovědnost, se jenom vymlouvá na druhé nebo na osud. K čemu by ti bylo jit po cestě, kterou ti někdo určil? Tvé "Já" se musí poučit, jinak se nikam nepohne."

 

Známe se celé věky - Andrea Homolová * Úžasná kniha, která mi byla doporučena. Je úplně o něčem jiném, než jsem doposud četla. Rozšířila můj pohled na svět a dala mi spoustu vysvětlení. Těším se na její pokračování. *Proto, když člověk propadne pocitu, že už výzvy, bolest či krizi nezvládne, že už nemůže dál, je to pouze z toho důvodu, že nejde cestou, kterou má jít. Uhnul ze směru, který si předsevzal a jeho Duše mu to dává touto bolestnou reakcí znát. Nebo je to proto, že je tak dalece pohlcen svým nižším já, že se k potenciálu své Duše vůbec nedostane. Protože síly máme vždycky k dispozici. Pokud ale zaměřujeme svou pozornost špatným směrem a jdeme proti sobě, nedosáhneme na ně. Naše Duše nám tak zprostředkovává skrze to, jak se ve svém životě cítíme, informace, zda jdeme správným směrem. Naše pocity jsou jako náš kompas či navigační systém


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení - Eckhart Tolle * Pro mě nic nového, mám načteno už z mnoha jiných knih, alespoň jsem si to zopakovala :) a kniha se čte pěkně. *Jestliže se přestaneš ztotožňovat se svou myslí, mysl ztratí svou nutkavou potřebu odmítat realitu, což je příčinou všech konfliktů a bolestí. Jakmile přijmeš to, co je, osvobodíš se z područí mysli. Připravíš podmínky pro lásku, radost a klid. Nejdřív přestaneš odsuzovat sebe, pak přestaneš odsuzovat partnera. Nejlepším katalyzátorem změny v partnerském vztahu je úplné přijetí partnera se všemi jeho vlastnostmi. Tím překročíš hranice svého ega. Přestaneš být obětí nebo pachatelem, žalobcem nebo obžalovaným. Přestaneš být stahována do nevědomých problémů partnera, takže je přestaneš posilovat. Pak se buď rozejdete - s láskou -, nebo budete žít společně v přítomnosti - ve sféře Bytí.

 

Cesty duše v číslech a znameních 2020, Ester Davidová * Další povedená kniha autorky, která si našla místo vedle mé postele, abych v ní mohla často listovat.

 

Chatrč - W. P. Young * Tato kniha změnila můj pohled na svět a stala se pro mě SRDCOVKOU. *Odpuštění v žádném případě nevyžaduje, abys těm, kterým odpouštíš, důvěřoval. Pokud by však nakonec učinili doznání a pokání, objevil bys ve svém vlastním srdci zázrak, který by ti dovolil se přiblížit a začít budovat mezi vámi most smíření. A někdy - což ti možná právě ted připadá nepochopitelné - můžeš po jeho silnici dojít až k zázraku zcela obnovené důvěry. *Nikdy nesnižuj zázračnou cenu svých slz. Můžou být hojivou vodou a pramínkem radosti. Někdy to jsou nejvhodnější slova, která vycházejí ze srdce. *Ve skutečnosti jsi se bál, že se budeš muset vypořádat s emocemi, které bys tím mohl vyvolat, u ní i u sebe. A emoce tě děsí. Lhal jsi, abys chránil sebe, ne ji. A navíc taková lež není projevem lásky. Ve jménu tvého zájmu o ni tvoje lež omezí tvůj vztah k ní a její vztah ke mně.

 

Partnerská osudová čísla - Ester Davidová * Jsem ráda, že jsem se dočkala knihy i v papírovém vydání, ebooky nevyhledávám. Dělala jsem si partnerská čísla i na bývalé vztahy a dokonale to sedí. :)
 

Ticho promlouvá - Eckhart Tolle * Kniha, kterou jsem četla po částech a nechávala si prostor pro každou její část, abych si ji mohla v klidu vychutnat.. Je plná krásných hlubokých myšlenek.. 

 

2021

 

Revoluce - Jakub Trpiš * Zajímavý příběh několika lidí, kde se ukazuje, jak lehce se nechá člověk zmanipulovat.. Na konci knihy je rozmluva hlavní postavy s Bohem.

 

Da Vinciho kód - Dan Brown * Přečteno jedním dechem. Zajímavé, že jsem se dostala ke knize teď, kde se v ní píše, že procházíme obdobím zásadních změn.. Skončily dva tisíce let věku Ryb - a ryba, jak známo, je znamením Ježíše. Jak vám řekne každý astrolog, základní myšlenkou tohoto období bylo přesvědčení, že člověka musí řídit vyšší moc, protože sám za sebe nedokáže myslet. Bylo to tudíž období rozmachu náboženství. Teď jsme ovšem vstoupili do věku Vodnáře, který slibuje, že lidé poznají pravdu a naučí se uvažovat samostatně. Je to převratný myšlenkový posun a dochází k němu právě teď. --- Že by náhoda? Ale náhody přeci neexistují. str. 259 :

 

Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo - Jan Hnízdil * Nádherně popsáno, jaký vliv na nás má dětství a to, jak se k nám chovají naši rodiče a nejbližší. Pokud to neumíme v dospělosti zpracovat a odpustit jim a sobě, neseme si to v sobě až do konce života..

 

Tulák po hvězdách - Jack London * London dokázal nádherně popsat astrální cestování. Že člověk nejdříve musí postupně vypnout své tělo i mysl, aby se mohl pohybovat za hranicí lidského chápání. Do této knihy musí člověk duševně dospět, aby pochopil

 

Tvarytmy - Pavlína Brzáková, Jaroslav Dušek * Krásné povídání pana Duška při jeho pobytu ve tmě. U některých pasáží jsem ho slyšela, jakoby to přímo vyprávěl.

 

ZE mě: Cesta blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška - Pavlína Brzáková, Jaroslav Dušek * Krásné myšlenky Jaroslava Duška. Moc se mi líbilo vyprávění o gorilách..

 

Duchovní léčení - Robert E. Detzler * Úžasná kniha, plná léčivých energetických obrázků pro různé nemoce, na posílení některých orgánů a emocí. Jsem ráda, že patří do mojí knihovničky. Udělala jsem si kartičky, na které jsem si překreslila některé obrázky, které si dávám pod karafu s vodou (voda přejímá informace a léčí) a některé nosím u sebe dle potřeby.

 

Probouzení Moravanů. Moravská mytologie - Jaroslava Grobcová * Poslouchala jsem tuto knihu na Youtube a je tak úžasně namluvená a plná zajímavostí o Slovanech a božství, že jsem si ji hned musela pořídit.

 

Kouzelná zvířátka na dobrou noc - Andrew Weale * Nádherné pohádečky s poučením.

 

Váš mozek se dokáže změnit - Norman Doidge * Kniha plná vědeckých výzkumů z různých oblastí neurověd, které jsou srozumitelné i pro laika.. 

 

Buddhovy pohádky na dobrou noc - Nagaraja Dharmachari * Nádherné krátké pohádečky s ponaučením.

 

Thovt - projekt lidstvo - Kerstin Simoné * Kniha plná krásných myšlenek pro ty, kteří jsou ochotni zahodit své ego, které je brzdí v jejich růstu.

 

Thovt - Křišťálová čakra - Kerstin Simoné * Kniha plná krásných myšlenek pro ty, kteří se vydali cestou rozvoje své duše. 

 

Thovt - Transformační klíč Projekt lidstvo - Kerstin Simoné * Kniha plná krásných myšlenek pro ty, kteří se chtějí rozvíjet po stránce duše. 

 

Pohádky pro malé Buddhy - Nagaraja Dharmachari * Nádherné krátké pohádečky s ponaučením a návodem na meditace pro děti.

 

Žít naplno - Osho * Malá knížečka plná krásných myšlenek.

 

Klidný Buddha na dobrou noc - Nagaraja Dharmachari * Nádherné krátké pohádečky s ponaučením a návodem na meditace pro děti.

 

Sirínek na cestách - Zdeňka Jordánová * Nádherný příběh o chlapci Sirínkovi, který navrací lidi ke svému pravému já.

 

Magické dítě -  Joseph Chilton Pearce * Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak jsem se do ní dostala a četla se mi parádně. Je smutný, že tak málo rodičů naslouchá svým dětem. A je pravda, že pokud má matka hned po porodu dítě u sebe i na posteli, tak děťátko nepláče a je šťastné.

 

Umění být zdráv - Jan Vojáček &Věra Keilová * Úžasné shrnutí zdraví z pohledu funkční medicíny a psychosomatiky.

 

Nedobytná šifra - Arnošt Vašíček

 

Děti světla - Bärbel Mohr * Krásná knížečka, ke které se mohou dokoupit i karty. Stále s dětmi využíváme.

 

Poppy - Barbara Larriva * Krásný příběh, který ukazuje že nejdříve musíme začít s odpuštěním sobě a druhým, abychom uvolnili napjatou zablokovanou energii a věci se daly samy do pohybu.

 

Síla osmi - Lynne McTaggart * Autorka pěkně píše, jak se dá léčit pomocí modlitbičky či vysíláním "pěkných" myšlenek. Zprvu uzdravování brala jen jako náhodu, než začala sama věřit v sílu vesmíru.

 

Psí pohádka o jednom opravdovém okamžiku - Zdeňka Jordánová * Knížka plná fotografií štěňátek, kterou si děti hned zamilují.

 

Jednohubky pro duši - Peter Urbanec * Úžasná knížečka, která nesmí chybět v knihovničce. Každý den jsem si četla po jednom příběhu, aby mi nesplynuly v jeden a budu se ke knížce ráda často vracet. 

 

Moudrosti zvířat - Zdeňka Jordánová * Malá knížečka plná pěkných příběhů. *Svět je opravdu nádherným místem k žití! Je plný hlubokých tajemství a souvislostí, které budou plně odhaleny, až budeme my napevno spojeni se svým srdcem a ve své duši budeme slyšet znít píseň vesmíru... 

 

Kompletní průvodce půstem - Jimmy Moore * Knihu jsem si koupila ze zvědavosti, protože poslední dobou slyším kdekoho, že půst občas drží.. A tato kniha byla skvělá volba a zodpověděla mi některé otázky.

 

Citové pouto - Amir Levine * Úžasná kniha, která mi dala odpovědi. Doporučuji ji přečíst všem. *Teorie citového pouta, attachementu, říká, že dítě potřebuje v prvních měsících a letech svého života péči jedné stále blízké a bezpečné osoby. Jen tak bude samo sebe vnímat jako dobré a láskyhodné , bude toužit po blízkosti jiných lidských bytostí a svět bude považovat za zajímavé a bezpečné místo k životu. Pokud není pečující osoba schopna poskytnout dítěti psychickou a/nebo fyzickou blízkost, a pokud mu nezajistí pocit psychického a/nebo fyzického bezpečí, jeho vývoj bude vážně narušen. Bude se snažit vyhýbat se blízkosti jiných lidských bytostí a/nebo se bude bát.

 

Lemony - Markéta Maar Eder * Krásný jemný pohádkový příběh. 

 

Než stromům dojde dech - Peter Wohlleben * Další úžasná autorova kniha o stromech. Přečetla jsem ji jedním dechem. Stále se máme co učit o přírodě.

 

2022

 

Aramejský Otčenáš. Meditace na Ježíšova slova - Neil Douglas-Klotz

 

Ufonek Uluru -  Jindřiška Ptáčková * Pěkný úlet mezi dobrem (ufonek Uluru) a zlem (vylízaná Kebule) s pěknými ilustracemi.. 

 

Z kroniky Akaša - Rudolf Steiner * Zajímavý pohled na vývoj lidstva.

 

Stromy - jejich léčivé a duchovní poslání - Dušana Plicová

 

Pohádky o štěstí - Daniela Janáková * Nádherné pohádky, v kterých je mnoho lásky a moudrosti, nesmí chybět v žádné dětské knihovničce. 

 

Rozhodni se být zdráv - Jan Vojáček &Věra Keilová

 

 

KNIHY, KTERÉ PRÁVĚ ČTU:

 

Všechno o vašem dítěti - Andrea Homolová *

 

Rady andělů na každý den - Doreen Virtue *

 

AllatRa – Anastasia Novych *

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář